Topptipset torsdag

Det var en spännande kväll igår när Europatipset skulle avgöras. Ett tag i andra halvlek pendlade utdelningen mellan ett par hundra tusen och en bit över miljonen. Av våra system var många med ända in på linjen. Denna gången var det inte de dyraste systemen som hittade 13 rätt (de stannade samtliga på 12 rätt), utan våra lite billigare andelar. Systemen ”Miljongängets 220”, ”Miljongängets Röding” och ”Miljongängets Stora R-system” landade alla 13 rätt när krutröken lagt sig.

Utdelningen sjönk något med bland annat mål från Milan som länge låg under mot Genoa. Här hade vi helgarderat eller faktiskt även utelämnat Milan (1X) på samtliga andelar. Systemet ”220” var ett tag i andra halvlek ett av fyra system med 13 rätt som då betalade 1,7 miljoner. Nu blev det ca 200 000kr på 13 rätts-kupongerna och totalt spelade vi in över 650k. Kul och grattis säger vi till er som var med denna gången!

Hur kommer det sig att inte de dyra och större andels-systemen får 13 rätt undrar en del då. Dels på grund av att det är små marginaler som avgör på en 13-matcherskupong och utfallet i en enskild match kan ensam sänka ett helt perfekt byggt system. Av naturlig orsak spelas inte systemen identiska – däremot bygger samtliga system på samma grundtankar. Våra grundtankar presenterades på hemsidan igår i ett spelförslag som på relativt få rader fick 11 rätt. Igår hade de stora systemen alla ”oturen” att flyga på en av sina spikar. Vi skulle vilja påstå att det helt enkelt handlar om slumpen – eller om varians egentligen. Även om spiken missar i sig behöver den inte vara dålig – det handlar helt enkelt om ett tråkigt utfall för just dessa systemen.

Som systembyggare kan vi ändå själva konstatera att vi komponerade bra och slagkraftiga system som var med ända in på linjen.  Detta är något vi alltid strävar efter men med variansens hårda vingslag inte alltid ger oss resultat för. Med exakt samma system som igår kunde vi med annan varians landat in på 8-9 rätt istället. Poolspel spelas långsiktigt och belöningen kommer för den som har tålamod och tydlig strategi.

Nu till dagens Topptips som är en salig blandning av fotbollsmatcher. Hela sju olika ligor representeras, spännande!

Brasilianska America MG blir mångas spik när man snabbt studerar kupongen. Vi tror dock att ett move att helgardera denna match men ändå – med reduceringar, vikta mot America-sidan kan vara en fin väg för att skapa höjd. Särskilt i kombination med andra tecken vi streckar på kupongen.

Spikarna blir först och främst Aston Villa som visar upp fint spel. Vinstchansen bör vara minst i förhållande till streckprocent. Därefter plockas även Servette på hemmaplan. En spik som håller nere variansen då vinstchansen är relativt god och även den förhåller sig bra till streckprocent.

Vi ställer ut reduceringskrav på att minst 1 men max 2 favoriter ska få vinna. Dessa favoriter har samtliga vettig vinstchans och inte heller allt för överstreckade. Sund väg att ta då med vår reducering. Ger oss både möjlig höjd – då många spikar här – samtidigt håller nere variansen med både troliga och vettiga tecken.

Ytterligare en reducering viktas mot värdetecken och får ner systemkostnaden en hel del samtidigt som vi viktar systemet och betalar för fler ”vettiga” rader.

Färdigt spelförslag på 252 rader

Igår satt våra Topptips BIG TT x10, Stora TT x10 samt någon enkelrad. Vettigt betalt då enkelraden betalade över 2000kr. Nya tag idag – andelar finner ni där ni brukar här på sidan.

 

 

Spelstopp

{{ CountdownProvider.hours }}

Timmar

{{ CountdownProvider.minutes }}

Minuter

{{ CountdownProvider.seconds }}

Sekunder

Andelsspel

Miljongängets Big TT x10

Antal andelar: 4 st

1337 kr

Köp andel

Miljongängets Sexsiffriga x10

Antal andelar: 4 st

Miljongängets Stora TT x10

Antal andelar: 6 st

Miljongängets Stora 4

Antal andelar: 4 st

Miljongängets 2 Spikar

Antal andelar: 4 st

Miljongängets 3 Andelar

Antal andelar: 3 st

Miljongängets Rekordförsök

Antal andelar: 3 st

Miljongängets Spiklösa

Antal andelar: 8 st

Miljongängets TT x10

Antal andelar: 5 st

Miljongängets 50-lapp

Antal andelar: 7 st

Våra storvinster
Sortera efter:
System
Spelombud
Datum
Vinst
Stryktipset
Svenska Spel
29 augusti 2020
4 744 140 kr
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
610 280 kr
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
597 420 kr
Stryktipset
Svenska Spel
28 november 2020
574 196 kr