Stryktipset och tredje gången gillt!

Denna januarilördag bjuder återigen på en klassisk, engelsk, Stryktipsrunda. Känslan i gänget är ”nu är det vår tur”. Vi har redan hunnit tappa två storvinster i sista matchen där laget vi spikat tappat tvåmålsledningar, brutalt jobbigt senast när Manchester United står i 1,03 live och trettontröjan i stort är beställd, packad och levererad. Aston Villa gör två snabba mål och 590 000 kr förvandlas till en bråkdel och tilten slår i taket! Men dessa bad-beats hör dessvärre till våra älskade poolspel och det är bara att studsa upp på hästen igen!

Kupongen idag är som nämnt ovan av klassisk engelsk karaktär. Fyra matcher från Premier League och nio från Championship. Det finns rätt många likheter med förra veckans kupong, precis då som nu ser vi två rejält stora favoriter på kupongen. Manchester City och West Bromwich kommer nog båda streckas runt 80 % idag och är de viktigaste pusselbitarna när bygget ska konstrueras. Inte för att de nödvändigtvis ska agera grund och måste spikas båda två, men beroende på hur vi agerar i dessa matcher kommer vi behöva anpassa resten av kupongen efter.

Häromveckan dök en fråga upp i vår podcast Stryket, i stil med ”börjar ni alltid bygga era kuponger uppifrån och ner. Vi skrattade lite gott och svarade att det gör vi inte. Men snabbt konstaterade vi tillsammans med Fredrik och Peter att nog de flesta faktiskt gör så, det plitas ned tecken i match 1 först, sedan match 2, match 3 osv. Vi jobbar helt annorlunda, det första vi gör är att lokalisera ett par tänkbara spikar och/eller någon bra vaskning att bygga systemet runt. De dragen får agera utgångspunkt för övriga bygget som sedan har målsättningen att skapa den balans mellan potential till bra utdelning kontra rimlighet att träffa 13 rätt som vi alltid eftersträvar. Tilläggas ska dock att det kan funka att bygga uppifrån och ner OM du därefter tar dig tid att gå igenom systemet, dubbelkolla så att det finns en bra balans samt våga justera vissa matcher om det behövs.

Vi kommer nedan presentera två spelförslag till dagens Stryktips. Båda finns upplagda i vår butik för möjlighet att hugga en andel i om bygget gillas. Först ska vi leta upp några lämpliga spikar och halvgarderingar att bygga systemen runt!

Spika!
Manchester City kan definitivt användas som en vettig spik. Nuvarande streckprocent (73 %) är rentav ett fynd men kommer högst troligt stiga under dagen. Varför är de inte högre streckade redan tro? Tja, dels är den överst på kupongen och många glada fredagstippare har nog lite offensivt börjat med att gardera. Kanske även statistik-nissarna som lägger vikt vid inbördes möten bidragit, City har haft en del problem med Saints och spelade t.ex. 0-0 senast de möttes. Självklart råder klasskillnad och oddsmarknadens värdering på runt 75 % segerchans för City finns ingen anledning att ifrågasätta. Som sista argument för att ha City som spikalternativ idag: 18:30-match och du kan ge dig själv goda hedgemöjligheter.

Coventry är en betydligt mer offensiv spik, streckas i skrivande stund bara strax över 40 %. Tar emot årets överraskningslag QPR i eftermiddag. Visserligen ligger Coventry några hack efter i tabellen men det är två i grunden jämna lag och där QPR nog fått med sig några poäng mer än de förtjänat. Vi får fint stöd av oddsmarknaden och gillar helt klart Coventry som spik om dessa förutsättningar kvarstår i eftermiddag.

Halvgardera!
Om du bygger ett eget system och väljer att spika kupongens två drakar (Man City och West Bromwich) måste det omgående letas fram ett par tuffare drag som kompenserar dessa defensiva spikar och säkerställer att de sämsta radkombinationerna städas bort. Ett förslag till relativt tuff halvgardering kan vara X2 Newcastle borta mot Leeds. Streckprocenten har stuckit iväg över 60 % på Bielsas charmiga mannar. Fast visst är väl Leeds ett lag som hellre stöttas när de ges chansen att skrälla mot tuffare motstånd, att hålla laget i handen som storfavorit lockar inte. Newcastle har kapacitet att störa här idag tror vi (och oddsmarknaden). Ett fint sätt att städa bort 60 % av motståndarkupongerna!

Vi tjatar ofta om att ”ta ställning i de jämna matcherna”. Med att ta ställning menar vi inte nödvändigtvis att välja sida. Ett bra ställningstagande kan faktiskt vara en 1-2-gardering, en fin gardering som spar in ett tecken och samtidigt träffar rätt ofta. Vi kommer att överleva matchen med runt 70-75 % sannolikhet. Millwall har fått en riktig ”kryss-stämpel” på sig. Men faktum är att laget nu spelat sex raka matcher utan kryss! Vi tycker att hårdrocksnäven är ett fint val i dagens match mot Blackpool!

Ovanstående idéer och fler tankar summeras nu i dessa spelförslag:

1296 rader – kika på systemet och köp en andel för 96 kr/st om du gillar det!

3456 rader – kika på systemet och köp en andel för 254 kr/st om du gillar det!

Självklart kommer vi i vanlig ordning bygga övriga system närmre spelstopp, där vi verkligen kan utnyttja vår styrka i att bygga smarta system kopplat till hur streckprocent och odds rör sig sista timmen. Idag tappar vi inga tvåmålsledningar utan cruisar in till välbetald 13-rättare som ska firas senare ikväll! Nu kör vi! 🙂

 

Spelstopp

{{ CountdownProvider.hours }}

Timmar

{{ CountdownProvider.minutes }}

Minuter

{{ CountdownProvider.seconds }}

Sekunder

Andelsspel

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Mega Stryk

Antal andelar: 7 st

2650 kr

Köp andel
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Stora R-system

Antal andelar: 12 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets 500-ing

Antal andelar: 8 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Betrodda

Antal andelar: 10 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets R-system

Antal andelar: 12 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Tuffing

Antal andelar: 12 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Lilla R-system

Antal andelar: 12 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Lilla ST

Antal andelar: 15 st

Våra storvinster
Sortera efter:
Spelform
System
Datum
Vinst
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Miljongängets Miljonjakt
29 augusti 2020
4 744 140 kr
miljongänget, bomben, dagens bästa spel, andelsspel
Bomben
Miljongängets BIG BANG
4 april 2022
795 816 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Miljongängets MEGA Stryk
30 oktober 2021
624 513 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Miljongängets Jackpot-Lax
22 augusti 2020
610 280 kr