Stryktipset med miljonfeeling!

Det är med en skön känsla vi angriper veckans Stryktipsrunda. Det bjuds på fem matcher från Premier League och åtta matcher från Championship. I högstaligan finner vi några tydliga favoriter, hemmalagen Chelsea, Leeds, Wolverhampton och Burnley blir hårt betrodda idag och är rättmätiga favoriter även sett till odds. Men alla vinner knappast?! Tuffa Championship ger oss åtta stenhårda kamper, tungan rätt i mun krävs för att komma rätt där…

I veckans Studio Stryktipset var det fokus på teori och diskussion kring hur ett BRA stryktipssystem faktiskt komponeras. Att grunden bör vara baserad på sannolikhetslära och där streckprocent sätts i relation till oddsen var vi överens om. Likaså vikten av att konstruera ett system som NÄR det får 13 rätt även ger utdelning på 12, 11 och 10 rätt. För faktum är att i 10-rättspotten ligger faktiskt 25 % av pengarna som delas ut – men blir utdelningen låg och 10-rättspotten går vidare till nästa vecka mister vi 25 % av vår vinst, en betydande förlust i längden. Vi diskuterade även att ”krydda sitt system” med egna idéer och ta ställning i matcher trots att streckprocenten inte är fördelaktig kan vara ett sätt att skapa unika rader och slå ut många motståndare – vilket är viktigt för att nå höga utdelningar.

En del som läser denna text stör sig förmodligen på att vi dagligen refererar till oddsmarknaden och tar beslut efter hur oddsen på en match ser ut. Frågor som: ”Har ni några fotbollskunskaper alls?” eller ”Vet ni inte att lag x inte vunnit mot lag y de 5 senaste mötena och ändå spikar ni?” Svaret på dessa frågor är; ja vi har fotbollskunskaper och nja vi kollar inte historik särskilt mycket. Gällande fotbollskunskaper har vi den hårda vägen lärt oss att det krävs EXTREMT goda kunskaper för att över lång tid överprestera mot oddsmarknaden. Framförallt på stora ligor som Premier League är det på gränsen till omöjligt att slå marknaden. Därför är vi ytterst ödmjuka när det kommer till att väga in egen fotbollskunskap i beslutsfattandet. Det är lockande att tycka till och ta egna beslut, lyckas även ett eget beslut och laget faktiskt vinner enligt plan, då luras vår hjärna att tro att vi kan det där, belönar beteendet och snart tar egna spekulationer överhand över det rationella tänkandet. Gällande historik som inbördes möten och så vidare är ju givetvis en sådan parameter inbakad i oddsen som visas och därför ganska ointressant att lägga någon särskild vikt vid.

Låter det trist att inte ge det egna fotbollsögat mer utrymme? Ja, det kanske det är – men när vi bygger system är det viktigare att bygga bra system med chans till avkastning än att sätta egen prestige i olika ställningstaganden i matcher. Vi älskar sport och fotboll men gillar känslan att smacka in en fet 13-rättare minst lika mycket! Nu är det dags att börja gräva i dagens matcher:

Spikar:
Leeds väntar fortfarande på säsongens första seger. Förra årets succénykomling har haft det kämpigt i starten och skadeproblem har varit en bidragande orsak till de svaga resultaten. Läget ser bättre ut idag och motståndet är passande. Watford har visserligen skrapat ihop sju poäng men vi är skeptiska till laget. Streckprocenten har stuckit iväg till 65 % i skrivande stund och är inget fynd, men på en tuff kupong kan Leeds duga som spik!

Wolves lyftes i Studio Stryktipset fram som ”veckans spik”. Då flaggade vi för att risk fanns ändå att svenska folket också skulle lägga stor tro på laget, ”upp till 65 % kan laget ändå ses som en bra byggsten”. Nu är de streckade i 66 % och troligen stiger de ännu mer under dagen. Den som spikar både Leeds och Wolves behöver vara aktiv på kupongen i övrigt för att inte bygga alltför favoritbetonat!

Vaskningar:
Att Bournemouth skulle streckas upp som tydlig favorit mot Sheffield United var vi helt inne på innan i veckan, och så är verkligen fallet nu. Laget är 20-25 % överstreckade och i nuläget ett superdrag att utelämna från kupongen. Att bli av med 66 % av alla motståndarrader till relativt liten risk är ett fantastiskt trevligt erbjudande! Rent fotbollsmässigt är Sheffield U konkurrensmässiga med Bournemouth, små marginaler kommer avgöra idag!

Derby har efter sina förutsättningar gjort en imponerande start på säsongen. De krigar hårt och tar poäng här och där. Möter nu ett Swansea som blivit straffade en del för sitt naiva ”possession-spel” där ska passa sig ur alla trånga situationer, en strategi som inte rimmar med Championship. Dock finns kapacitet i laget och kan de städa bort några misstag är de i grunden ett bättre lag än Derby. Att plocka bort Derby runt 45 % är ett bra drag på förhand. Framförallt tvåan på Swansea till 24 % är ytterst attraktiv!

Reduceringar:
Syftet med dagens två reduceringar på 1296-ramen är att vikta mot högre utdelningar och städa bort rader som är för svaga. Det röda villkoret säger att max ett av lagen Luton eller QPR får vinna sin match. Det är två överstreckade hemmalag och vi vill inte betala för seger för båda. Det gröna villkoret ringar in tre läckra tecken i Millwall, Blackpool och Swansea och kravet är att minst ett av lagen ska vinna sin match.

Spelförslaget för 1008 kr ses här!

Kul jobb väntar fram till klockan 16:00, sen njuter vi av sköna målpling i ett par timmar, summerar 12/12 rätt strax innan kl 18 och med en blandning av nervositet och glädje jobbar vi in rätt resultat i sena matchen Brighton-Arsenal… Helt okej scenario väl? Varmt välkommen in i vår butik och kika på lämpligt system att rygga!

Spelstopp

{{ CountdownProvider.hours }}

Timmar

{{ CountdownProvider.minutes }}

Minuter

{{ CountdownProvider.seconds }}

Sekunder

Andelsspel

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Guld

Antal andelar: 13 st

1665 kr

Köp andel
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Magnum R-system

Antal andelar: 12 st

1203 kr

Köp andel
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Miljonjakt

Antal andelar: 20 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Stora R-system

Antal andelar: 12 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Tuffing

Antal andelar: 12 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Lilla ST

Antal andelar: 15 st

Våra storvinster
Sortera efter:
System
Spelombud
Datum
Vinst
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
29 augusti 2020
4 744 140 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
610 280 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
597 420 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
28 november 2020
574 196 kr