Stryktipset med 16 mile jackpot!

Årets första Stryktips bjuder på en härlig krydda, 16 miljoner jackpot! Förra veckan var det ju alla tiders rekordspelande på Stryktipset. Över 49 miljoner kronor i omsättning. Resultaten i omgången blev favoritbetonade, utdelning på 10 rätt föll och det är därför vi kan se fram mot ytterligare en omgång med extremt mycket pengar i potten!

Innan vi vänder blad i almanackan kan vi med stolthet konstatera att vi spelade hem den största Stryktipsvinsten år 2020 i Sverige. Drygt 4,7 miljoner kronor fick 20 glada köpare av ”Miljongängets Miljonjakt” dela på i slutet på augusti. Självklart har vi målsättningen att upprepa bedriften igen i år! Dagens omgång har tydlig potential att kunna ge miljonutdelning…

Det är en riktigt ”svår” omgång vi ställs inför. Svår i bemärkelsen att det inte finns några storfavoriter på kupongen. Den största favoriten är Arsenal borta mot West Bromwich och där står ändå Arsenal i runt 1,60 vilket innebär dryga 60 % vinstchans. Därmed många mycket jämna matcher att jobba med.

Två matcher är inställda. Både match 7 & 9 kommer att lottas. För en del spelare/tippare verkar det då som världen går under. Några struntar helt i att deltaga en omgång när matcher lottas, andra deltar under protest men med pondus och självklarhet poängterar de att ”de lottade matcherna givetvis helgarderas”. Även vi tycker att det är trist att inställda matcher dyker upp, det är inte lika charmigt att få plinget ”match nr 7 lottad till ett X” kl 16:02 jämfört med att leva på hoppet ända till kl 17:50 som i en vanlig match.

Men istället för att dra täcket över huvudet så vill vi nyfiket hitta angreppssätt där vi kan dra nytta av att två matcher lottas. Vi ställer frågor som: ”Hur agerar de andra spelarna/systemen vi möter?” ”Finns det matematiskt värde på något tecken i de lottade matcherna”? ”Agerar vi känslomässigt eller genomtänkt”?

Med de frågorna i bakhuvudet kan det vara på plats att fundera på vad skillnaden mellan en lottad match och en match som faktiskt spelas är?

1. En match som avgörs på plan vet vi har två lag med elva spelare vardera. Beroende på vilka lag som möts så skapar vi och alla andra en bild av styrkeförhållanden lagen emellan. Streckprocenten kanske landar på 70-20-10 % och vi konstaterar att tipparna TROR att hemmalaget har 70% chans att vinna matchen. Vi spikar ettan. Matchen spelas och slutar, trots mängder av målchanser för hemmalaget, 0-1, en tvåa på tipset. Hade tipparna och vi då fel att hemmalaget hade 70 % chans att vinna matchen? Förmodligen inte, men det är så pass mycket slump inblandat i en enskild match att utfallet ändå kan bli något annat än vad styrkeförhållande och matchbild visar.

2. Om vi då istället tänker oss att samma match blir inställd och lottning ska ske. Lottfördelningen är 12-2-2 vilket innebär 75-12,5-12,5 % chans för respektive tecken. Vi har kvar samma streckning som i exemplet ovan, 70-20-10. Ettan ser nu mycket attraktiv ut, det är 75 % chans att den sitter det och endast 70 % streck. Nu VET vi att chansen att det lottas en etta är 75 %. När matchen spelades spekulerade vi och alla andra spelare om hur stor chans hemmalaget hade. Lottning sker och det lottas fram en tvåa på tipset.

Är det någon skillnad på att chansen för 13 rätt ryker på scenario 1 eller 2? Känslomässigt kanske men rent logiskt inte alls. Stryktips och andra poolspel handlar om att ta så många korrekta små beslut som möjligt, långsiktigt kommer belöningen att komma. Varenda möjlighet att dra fördelar mot de andra spelarna vi möter bör, och ska, utnyttjas om vi vill vara vinnande spelare. Att med tunnelseende och bestämd åsikt då bara hävda att varje lottad match måste helgarderas är att ge bort försprång till motståndarna, det tänker vi inte göra! Men vi har samtidigt full respekt för att lottade matcher lockar fram känslor, vi har själva slitit vårt hår i frustration när lotten gått emot oss. Det stoppar oss dock aldrig från att agera rationellt ”nästa gång”.

Nu till dagens spelförslag. Som vanligt ska vi jobba med fem spikar. De vi väljer ut idag är Arsenal 67 %, Brighton 33%, Luton 55 %, Blackburn 46 % och Middlesbrough 61 %. Varken Arsenal eller Middlesbrough är särskilt attraktiva ur spelsynpunkt, båda är överstreckade men vi har bra känsla i båda matcherna och på en svår kupong behöver vi ta ett par fula spikar. Blackburn är en lämplig spik i mellanfacket och Brighton en mycket fin spikidé till 33 %. Luton då? Ja, här har vi en match som ska lottas. Lottfördelningen kommer vara 11-3-2 vilket innebär 69-19-12 % chans. Detta innebär att nuvarande 55 % på Luton garanterat kommer att stiga då det finns tillräckligt många smarta spelare som vill utnyttja läget. Dock tror vi inte att så många smarta rader kommer att lämnas in så att vi närmar oss 69 %, snarare gissar vi kanske på 63-65 %. Många kommer låta känslorna styra och slentrianmässigt helgardera matchen och istället tvingas spika någon matematiskt sämre spik.

Några favoriter på kupongen har blivit alldeles för betrodda. Crystal P, Huddersfield och Preston är tre sådana hemmalag som övervärderas. Vi vaskar snabbt de alla tre och spelar x2. Vår fjärde halvgardering blir en ”gubbe”, 1-2, som placeras på match nr 13 Rotherham-Cardiff. Med dessa halvgarderingar har vi skapat bra potential till höga utdelningar. Vi har också helgarderat storfavoriterna Norwich och Brentford (lottas) och hoppas därmed på skrällar även där.

Vi väljer att arbeta med ett enkelt reduceringsvillkor på kupongen. Bournemouth. Watford och Nottingham markeras och vi sätter krav att minst ett av lagen ska vinna. Alla tre fanns med som tänkbara spikar när vi byggde systemet och vi viktar gärna våra rader mot dessa tecken.

Färdigt spelförslag för 1008 kr här!

Som vi nämnde i andra stycket, vi ser verkligen stora chanser till hög utdelning idag. Och vi är starka när utdelningen hamnar i de högre intervallen! Direktlänk till vårt ombud hos Svenska Spel här.

 

 

 

Spelstopp

{{ CountdownProvider.hours }}

Timmar

{{ CountdownProvider.minutes }}

Minuter

{{ CountdownProvider.seconds }}

Sekunder

Andelsspel

Miljongängets Highroller

Antal andelar: 9 st

3065 kr

Köp andel

Miljongängets Monster

Antal andelar: 13 st

2842 kr

Köp andel

Miljongängets 9 Helgarderingar

Antal andelar: 10 st

2119 kr

Köp andel

Miljongängets Gigant

Antal andelar: 17 st

1694 kr

Köp andel

Miljongängets Jackpot-Lax

Antal andelar: 19 st

1013 kr

Köp andel

Miljongängets Miljonjakt

Antal andelar: 20 st

Miljongängets 800

Antal andelar: 9 st

Miljongängets 600

Antal andelar: 12 st

Miljongängets Stora R-system

Antal andelar: 12 st

Miljongängets Röding

Antal andelar: 17 st

Miljongängets 500-ing

Antal andelar: 8 st

Miljongängets 400

Antal andelar: 12 st

Miljongängets Skrällsystem

Antal andelar: 20 st

Miljongängets Plingpåse

Antal andelar: 22 st

Miljongängets Stryktips-Mix

Antal andelar: 15 st

Miljongängets R-system

Antal andelar: 12 st

Miljongängets 220

Antal andelar: 20 st

Miljongängets 195

Antal andelar: 15 st

Miljongängets Lilla R-system

Antal andelar: 12 st

Miljongängets Lilla ST

Antal andelar: 15 st

Miljongängets 50-lapp

Antal andelar: 13 st

Våra storvinster
Sortera efter:
System
Spelombud
Datum
Vinst
Stryktipset
Svenska Spel
29 augusti 2020
4 744 140 kr
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
610 280 kr
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
597 420 kr
Stryktipset
Svenska Spel
28 november 2020
574 196 kr