Europatipset tisdag

Ikväll har vi ett riktigt skoj Europatips att se fram mot! Svenska Spel har plockat ihop en kupong som liknar en Stryktips-lapp, fem matcher från Premier League, sju matcher från Championship. Men det blir ju bara tolv totalt? Ja, vi bjuds även på Barcelona-Eibar som avslutande match 13…

Matcherna duggar lika tätt i England som regnet gör här hemma i Sverige. Hur påverkas lagen av det täta matchandet? Väger vi in den aspekten i vår analys? Faktiskt inte särskilt mycket, för vi är ödmjuka nog att inse att vi inte har lika bra insikt i detta som de stora spelsyndikat som med sina insatser skjuter oddsen på plats. Genom att följa hur oddsen rör sig så fångar vi upp en helhetsbild av vad den samlade expertisen tror om respektive match. Självklart kryddar vi våra system med egna vinklar och ”känsla” men det är odds kontra streckprocent som är prio ett!

Detta spelförslags fem spikar hämtas som vanligt från olika intervall i streckprocent. Jättefavoriten Barcelona 87 % och hårt betrodda Manchester United 69 % hämtas från kategorin ”hög procent & vinstchans”. Båda spikarna är relativt oattraktiva sett till spelvärde, runt 10 % överstreck på båda två. Men på Europatipset är det en väg vi ofta tvingas att ta, välja ut ett par mindre vackra spikar bland alla överstreckade. I kategorin ”mellanfacket” väljer vi att spika Leeds 53 % och Blackburn 38 %. Båda lagen har lockande streckprocent kontra odds och vi gillar dessa båda spikar skarpt! Slutligen har vi en ”rensarspik” i Brighton 21 %, laget borde snarare stå i 30 % och vi väljer att spika fyndet! Svenska folket verkar ha charmats för mycket av Arsenals insats mot Chelsea senast….

När vi sedan ska jobba vidare med halvgarderingar och helgarderingar konstaterar vi snabbt att kupongen verkligen kryllar av överstreckade lag. Det finns 5-6 lag som streckas kring 50-60 % men där vinstchansen snarare är 35-45 %. Vi tar fram motorsågen och kapar bort Southampton, Burnley. Preston och Stoke. De är samtliga svaga hemmafavoriter som streckas alldeles för hårt och X2 i deras matcher bjuder in till läckert spelvärde.

I de fyra helgarderade matcherna slinker Wycome-Cardiff och Norwich-QPR in. Både Cardiff och Norwich är alldeles för hårt spelade av svenska folket. Men vi har enligt ovan redan vaskat ett gäng favoriter och plockar med dessa två för att dels sänka variansen på systemet en del och dels för att dessa tecken kan fungera som effektiva ”hajdödare”, det vill säga tecken som en hel del andra proffssystem väljer att utesluta från sina system. Vår strävan är ju alltid att finna radkombinationer som kan slå ut både Svenssons och proffssystem.

Med hjälp av Speltjänsts reduceringsverktyg kan vi trimma systemet ytterligare. Först sätter vi upp orange villkor där vi sätter krav att max två av favoriterna i de helgarderade matcherna får vinna. Villkor nummer två (grönt) ringar in tre ytterst spelvärda tecken, vi sätter krav att en av Sheffield U, Coventry eller Nottingham måste vinna. Dessa tecken är magiskt fina och vi vill vikta systemet lite extra mot dem!

Färdigt spelförslag för 1008 kr finns här!

Vi har vunnit bra på Europatipset senaste tiden, över 1 miljon inspelat de senaste två veckorna. I söndags var det bara Liverpools snöpliga tapp i slutet som stoppade oss från ytterligare en runda med 13 rätt och sexsiffrig utdelning. Vi har stora förhoppningar inför kvällen och kommer göra jobbet ända fram till spelstopp i vanlig ordning. Välkommen att haka på!

 

 

Spelstopp

{{ CountdownProvider.hours }}

Timmar

{{ CountdownProvider.minutes }}

Minuter

{{ CountdownProvider.seconds }}

Sekunder

Andelsspel

Miljongängets Mega ET

Antal andelar: 7 st

2650 kr

Köp andel

Miljongängets Magnum

Antal andelar: 12 st

2081 kr

Köp andel

Miljongängets Europa-Lax

Antal andelar: 13 st

Miljongängets Miljonjakt

Antal andelar: 10 st

Miljongängets Stora R-system

Antal andelar: 12 st

Miljongängets Röding

Antal andelar: 17 st

Miljongängets 500-ing

Antal andelar: 8 st

Miljongängets Europa-Mix

Antal andelar: 15 st

Miljongängets R-system

Antal andelar: 12 st

Miljongängets 220

Antal andelar: 20 st

Miljongängets 195

Antal andelar: 15 st

Miljongängets Lilla R-system

Antal andelar: 12 st

Miljongängets Lilla ET

Antal andelar: 15 st

Miljongängets 50-lapp

Antal andelar: 13 st

Våra storvinster
Sortera efter:
System
Spelombud
Datum
Vinst
Stryktipset
Svenska Spel
29 augusti 2020
4 744 140 kr
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
610 280 kr
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
597 420 kr
Stryktipset
Svenska Spel
28 november 2020
574 196 kr