Europatipset söndag

Stryktipset igår var en lurig historia på förhand och när vi summerade efteråt kan vi konstatera att lite för många lag med dåligt spelvärde (det vill säga för hög streckprocent kontra vinstchans) vann. Everton, Stoke, Swansea för att nämna några. Dock var vi ytterst nära att sy ihop 13 på vårt system ”Highroller”, men Wycombes kvittering i 89:e minuten satte stopp där. Utdelningen stannade på beskedliga 140 000 kr. Vi ser redan nu fram mot nästa lördag, annandag jul, då kommer det bli en helt galen runda med fantastiska 25 miljoner jackpot!

Men denna söndag har vi såklart Europatipset i fokus. I onsdags blev det 13 rätt på tre system för ca 200 000 kr/system. Äntligen sa vi då, efter att ha haft oförtjänt mycket otur med massor av tolvor på höstens Europatips. Blir det ketchupeffekten nu med 13 igen?!

Svenska Spel har precis som i onsdags tagit fram en superkul kupong att jobba med. Matcher som vanligt från storligorna i Europa och framförallt är de flesta matcherna på kupongen jämna och ”svårtippade”. När texturen på kupongen är sådan, med många jämna matcher med små favoriter, så blir det per automatik överstreckning av dessa favoriter. Folket måste finna sina spikar när systemen byggs och då används favoriter i första hand och de får då (för) mycket streck på sig.

Även vi behöver ringa in våra spikar – och hur ska vi då agera när alla lag över 50 % streck är kraftigt överstreckade? Att bara använda sig av spikar i intervallet 20 % till 40 % blir högst troligt en för svår väg att gå. Vi kommer bli tvungna att tugga i oss ett par överstreckade favoriter. På detta spelförslag är det totalt fem spikar som krävs, (1296 rader ram). Kupongens största favorit Real Madrid (82 %) är otäckt överstreckad, åtminstone 15-20 procentenheter för mycket. Men laget har trots allt en vinstchans på över 60 % och det är betydligt mer än något annat lag på dagens svåra kupong. Spiken åker med på detta förslag. Ytterligare en överstreckad favorit används, Aston Villa bort mot West Brom, 57 % är inte vackert men acceptabelt.

Men nu får det vara nog! Två överstreckade favoriter måste balanseras upp med tre mer tilltalande spikar. Sassuolo (18 %), Lazio (25 %) och Real Betis (25 %) gör verkligen systemet betydligt mer spänstigt. På gränsen till för tuff väg men dagens kupong kräver fräcka beslut, det är vi övertygade om.  På de fyra halvgarderingarna gör vi hyfsat offensiva val, Tottenham och Wolfsburg vaskas som dåliga favoriter samt Betis och Hertha Berlins sidor gillas i jämna matcher på förhand.

Ramen är klar och vi önskar att trimma systemet lite till. Manchester U, Atalanta, Udinese och Paris bakas ihop i ett villkor. Krav sätts att minst ett av lagen ska vinna men max tre av de får vinna. En bra medelväg att gå, vi säkerställer att inte betala för att alla fyra får vinna som överstreckade favoriter och samtidigt skalar vi bort några onödigt svåra radkombinationer då det är långsökt att tro att alla fyra lagen misslyckas med att vinna. Vi sätter även upp grönt reduceringsvillkor där vi viktar systemet mot Getafe, Hertha Berlin och Stuttgart, minst en ska vinna i detta villkor.

Spelförslaget för 896 kr här i sin helhet!

Stenhårt arbete kommer krävas idag för att komponera smarta system. Vi kavlar upp ärmarna och gör jobbet. Du gör förslagsvis tvärtom, värm på lite glögg, köp din favoritandel och ”njut” sedan in match efter match under eftermiddagen och kvällen, kl 23:00 firar vi 13 rätt tillsammans!

 

 

 

 

Spelstopp

{{ CountdownProvider.hours }}

Timmar

{{ CountdownProvider.minutes }}

Minuter

{{ CountdownProvider.seconds }}

Sekunder

Andelsspel

Miljongängets Mega ET

Antal andelar: 7 st

2650 kr

Köp andel

Miljongänget SEX

Antal andelar: 6 st

1878 kr

Köp andel

Miljongängets Europa-Lax

Antal andelar: 13 st

Miljongängets Miljonjakt

Antal andelar: 10 st

Miljongängets Stora R-system

Antal andelar: 12 st

Miljongängets Röding

Antal andelar: 17 st

Miljongängets 500-ing

Antal andelar: 8 st

Miljongängets R-system

Antal andelar: 12 st

Miljongängets 220

Antal andelar: 20 st

Miljongängets 195

Antal andelar: 15 st

Miljongängets Lilla R-system

Antal andelar: 12 st

Miljongängets Lilla ET

Antal andelar: 15 st

Miljongängets 50-lapp

Antal andelar: 13 st

Våra storvinster
Sortera efter:
System
Spelombud
Datum
Vinst
Stryktipset
Svenska Spel
29 augusti 2020
4 744 140 kr
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
610 280 kr
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
597 420 kr
Stryktipset
Svenska Spel
28 november 2020
574 196 kr