Europatipset söndag

Gårdagens Stryktipsrunda visar återigen vilket fantastiskt, svårt och komplext spel det är. Tittar man på raden så kan man tycka att det ger bra betalt med över 300 000 för 13 rätt när både Chelsea, Liverpool och andra favoriter vinner. Men det är just 13 rätt som ska ringas in och alla spelare har olika spelfilosofier.

Det är väl ofta, nästan varje gång, efter en Stryktipsrunda många tittar på resultaten, och ställer sig frågan. ”Skulle jag haft denna raden?” eller tänker ”Denna raden ska jag fan ha”. Vi är naturligtvis inget undantag här. Igår kunde vi konstatera att denna raden är ytterst svår att hitta för oss. Det hade behövts absolut maxklaff i valen av spikar och halvgarderingar för att denna raden skall hittas. Det går rimligtvis att igår hitta kanske 3-4 vinnande spikar som skulle kunnat spikats utefter vår strategi att spela Stryktips. Men det fanns fler spikalternativ, som inte segrade. Så att just dessa, kanske tre segrande lag, som hade varit tvungna att bli slutvalet skulle hamna på systemet i kombination tillsammans är låg.

Dessutom, ett system är inte färdigkomponerat med enbart spikar. Det gäller att sätta ut halvgarderingar också och att utesluta vissa andra lag. Vår strategi bygger på att utesluta överstreckade lag. Absolut inte alla överstreckade lag, men något eller några måste lämnas åt sidan medan andra åker med på kupongen som ”dåliga tecken”, som vi skrev om igår. Igår vann tre-fyra stycken av de överstreckade lagen som fanns i vår ”papperskorgs-hög”. Vissa av de fanns med på kupongen, men att betala för samtliga är ytterst osannolikt för vår modell. I kombination med att vi dessutom måste landa in exakt rätt på spikarna så får nog denna omgång anses vara näst intill omöjlig för oss att träffa, trots att utdelningen är mycket fin, dvs över 300 000.

Tittar man på kupongen i efterhand, som vi inledde att skriva om att många gör. Så landar vi in i att: ”Nej, denna raden kan vi inte ha.” Ett rimligt utfall är att vi ligger och pendlar strax under 13 rätt. Avslutningsvis viktigt att hålla fast vid sin strategi att spela, och inte ändra denna utefter några veckors olika utfall på Stryktipset. Stryktipset, Europatipset och övriga poolspel som Powerplay och Topptipset är ett maratonlopp. Helt plötsligt har vi en eller flera veckor där resultaten passar just vår modell – då blir vi rejält belönade. Det har vi sett bevis på både genom åren tillbaka och även detta året. Vi kämpar på!

Ytterst fin Europatipsomgång idag! Dels 4 miljoner kronor i jackpot, dels riktigt fina matcher sportsligt och framförallt så ser streckprocenten sådär galet härliga ut som de kan göra på Europatipset ibland!

De överstreckade favoriterna radar upp sig på kupongen. Det finns lag som streckas på nästan 80 % men som bara har vinstchans på strax under 60 %. Galet bra chans att bli av med 80 % av alla motståndarnas rader! Men det gäller att ratta denna skuta med tungan rätt i mun. För även om det är jackpot så går det inte att få ”tillräckligt bra betalt” om vi försöker fälla ALLA favoriter. Det gäller som vanligt att hitta en balans, försöka få med flertalet skrälltecken men samtidigt svälja stoltheten och spika av flera lag med dåligt spelvärde.

Vi brukar skriva om att ta spikar i olika kategorier, storfavoriter, mellanfacket och skrällar. Men idag bygger vi detta spelförslaget på ett annat sätt, det gäller att vara flexibel och anpassa sig efter denna kupongs unika förutsättningar. Vi väljer att spika fem stycken relativt tydliga favoriter. Everton 55 %, Mjällby 50 %, Sirius 66 %, Roma 60 % och Napoli 73 %. Har vi helt tappat konceptet?!

Nädå! Som vanligt handlar det om helthetsbygget och vårt nästa drag är tufft och kommer vikta upp de defensiva spikarna här ovan. Vi väljer att utelämna Tottenham och Djurgården på vårt förslag. De båda streckas i sjuka 77% och vi får alltså helt magiska 23 % på halvgarderingen mot dessa lag. Faktum är oddsen beskriver chansen som att lyckas med vår havgardering till runt 40 % i respektive match. Det vill säga att detta drag är egentligen precis samma sak som att spika en 40 %-are! Hänger ni med?

Nu ser balansen i vårt systembygge helt plötsligt mycket trevligare ut. Vi lägger till en reducering där vi ringar in tre lag vi gillar idag, Häcken, Celta & Valencia. Vi ställer kravet att minst ett av dessa lag ska vinna. Nu är vi riktigt nöjda med systembygget. Tror att vi hittat en lite udda väg för att skapa miljonchanser och det är ju alltid målsättningen! Se det färdiga spelförslaget för 1008 kr här!

Vi arbetar intensivt fram till spelstopp kl 14:29 med att optimera våra system. Det finns andelar kvar i några system, välkommen att hänga med!

Spelstopp

{{ CountdownProvider.hours }}

Timmar

{{ CountdownProvider.minutes }}

Minuter

{{ CountdownProvider.seconds }}

Sekunder

Andelsspel

Våra storvinster
Sortera efter:
System
Spelombud
Datum
Vinst
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
29 augusti 2020
4 744 140 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
610 280 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
597 420 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
28 november 2020
574 196 kr