Europatipset med 2,5 mille på 13

Först några rader om två senaste, eller främst gårdagens Stryktips. Favoritparderna har radat upp sig och utdelningarna blir låga. Igår vann kupongens 7 (!!!) mest streckade lag på kupongen. Sannolikheten för det utfallet är låg, mycket låg. På den sjulingen hade du fått mellan 35-40 ggr beroende på spelbolag. Dvs ca 2,5-3% sannolikhet. Detta är naturligtvis en slump och något som bör jämna ut sig efterhand. Vi tror dock att dessa favoritparader är något som börjar oroa och få Svenska Spel att svettas lite ute på Visby. Varför då? Jo, fortsätter det så här finns risk att produkten urholkas och folk tröttnar. Snacket om detta var igång redan i vintras/våras och nu när PL är igång igen med hög omsättning startar det med dessa två veckor med 2 resp. 10 tusen på 13 rätt.

Vad blir den kortsiktiga handlingsplanen från Svenska Spel? Vi spekulerar högt och tror att vi kan få se en rejält boostad 13-rättspott nästa vecka trots att det redan fyllts på med både 11 och 10 rättspengar från igår lördag. Allt för att ge draken vind att lyfta.

Igår fanns 15 miljoner i Jackpot enligt Svenska Spel. Det som egentligen menas är att det finns 15 miljoner i 13-rättspotten Av dessa fanns extrapengar instoppade. Själva Jackpoten från förra veckan var ”bara” 5,5 miljoner. Omsättningen igår på 27,8 miljoner ger i sin tur 7,2 miljoner till 13-rättspotten. 5,5 + 7,2 = 12,7 miljoner. Igår lade alltså Svenska Spel till 2,3 miljoner från sin ”Stryktipsfond”, gissar vi!?

Från gårdagens omsättning på 27,8 miljoner går 11 och 10 rättspotten vidare till nästa vecka, vilket är ca 6,7 miljoner. Dvs inte speciellt mycket mer än vad som hade gått vidare till gårdagens pott.

Det går att spekulera i en rejält högre omsättning nästa vecka, kanske 35 miljoner med tanke på efter löning osv. Denna omsättning (35 miljoner) genererar 9,1 miljoner till 13-rättspotten. Ihop med gårdagens 6,7 miljoner har vi alltså strax under 16 miljoner i 13-rättspotten med en förväntad omsättning på 35 miljoner.

Här går det att spekulera hur Svenska Spel väljer att sätta ut sin ”Jackpot-summa” kommande vecka. hur mycket lägger man till för att draken luft under vingarna och elda på produkten Stryktipset som folk kanske börja tappa tvivel på? Produkten är ju fantastisk men många ser inte detta utan stirrar sig blind på de sjuka utfallen som sker i ex. igår.

Det logiska är att de kryddar med 3-4 miljoner och kanske skriver ut 20 miljoner i Jackpot. Vi är dock inte chockade om de slår på stort och skriver ut ex. 25 miljoner. Spännande att se, minst sagt. Spelet bakom kulisserna och diskussionerna ute på öjn hade man velat höra…

Efter denna rant, som iaf vi tycker är intressant att grotta ner sig i, kastar vi oss över söndagens Europatips. Som har en ”Jackpot” på 2,5 miljoner. Eller rättare sagt, en 13-rättspott på minst 2,5 miljoner.

Kupongen

Kupongen har faktiskt förutsättningar att bli en riktig favoritparad även idag. Med förutsättningar menar vi dock att det finns många större favoriter på lappen. Att detta utfall sker, ja det går att räkna på rent matematiskt, inte så sannolikt dvs. Kupongen har sjukt många överstreckade favoriter. Visserligen rätt vanligt på Europatipset, men idag är det i värsta laget. Vissa streckas enormt hårt, upp mot och även över 80%. Kom rätt på vinnarna resp. de som bränner och du sitter i guldsits idag.

Spikförslag

Det går inte att spika av alla dessa hårt streckade favoriter, då blir utdelningen om än, ännu lägre än igår. Det går heller inte att gardera allihopa. Det är att betala för, allt för många och för svåra rader på dagens spelform med den prispott som finns. Stor skillnad om vi hade haft en Stryktipspott att arbeta med.

I nuläget är känslan att AIK och Roma är två spikar (om än överstreckade) att använda. Häcken ser allt annat än bra ut och ett AIK med vind i ryggen hoppas vi kan utnyttja detta. Roma under Mourinho blir spännande att se. Med andra matcher på kupongen hade vi nog garderat, kanske till och med vaskat Roma. Idag tycker vi att det kan vara en lämplig väg att spika. Det handlar inte om vilka man tror vinner, utan om att få ihop fina radkombinationer. Om man tro sig veta att Roma ska vinna eller inte, ja då kan man lira det oddset på den sida som attraherar en. Här bygger vi 13-matchers-system.

Vi nämner även Real Sociedad som spikalternativ. Även dessa hårt streckade. Men hemmaplan och faktiskt en rätt hög sannolik vinstchans gör att vi kan acceptera laget som spik.

Understreckade favoriter

Lag som är understreckade på kupongen är alltid intressanta. Halmstad BK och Sirius är bägge två favoriter på oddsmarknaden men streckas som underdogs av svenska folket. Här finns risk för kraftiga förflyttningar i streckprocent – håll ögonen öppna under dagen om du ska bygga eget system.

Vaskförslag

Ett Tottenham med flygande start och seger mot City ska nu tas ner på jorden av Wolves. Över 50% på bortalaget tycker vi luktar vask. Att på en sådan här kupong slita bort Tottenhamseger känns rimlig.

Även Nice som är knappa favoriter i franska ligan känns som en bräcklig favorit. Hårt streckad i förhållande till vinstchans och bortasidan med Marseille lockar.

Reduceringar

Flera av spikarna är tyngre streckade favs. Om du bygger eget så bör du därför, om möjlighet finns, reducera bort rader med ytterligare allt för många favoritsegrar.

På vårt spelförslag görs detta med grön reducering.

En röd reducering viktas mot understreckade lag. En rekommendation från oss, att betala mer för rader innehållande dessa typer av tecken.

Reducerat spelförslag på 1040 rader

Som vanligt erbjuder vi olika typer av andelsspel. Ni finner de hos vårt ombud

Spelstopp

{{ CountdownProvider.hours }}

Timmar

{{ CountdownProvider.minutes }}

Minuter

{{ CountdownProvider.seconds }}

Sekunder

Andelsspel

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets Fullträff

Antal andelar: 6 st

2742 kr

Köp andel
Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets Miljonjakt

Antal andelar: 10 st

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets 500-ing

Antal andelar: 8 st

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets 220

Antal andelar: 20 st

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets R-system

Antal andelar: 12 st

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets 50-lapp

Antal andelar: 13 st

Våra storvinster
Sortera efter:
System
Spelombud
Datum
Vinst
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
29 augusti 2020
4 744 140 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
610 280 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
597 420 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
28 november 2020
574 196 kr