Europatipset med 100 % EM-matcher!

Som vi fotbollsälskare längtat, äntligen drar Europamästerskapet igång!! Ikväll klockan 21:00 görs den första avsparken mellan Turkiet-Italien. Denna match är även först ut på Europatipset som blivit en ren EM-kupong – dessutom kryddad med 5 miljoner jackpot.

Utmaningen är alltså att lösa tretton EM-matcher som spelas fredag, lördag, söndag, måndag & tisdag. Som de flesta känner till så spelas mästerskapet denna gång utspritt på elva städer runt om i Europa, vilket innebär att hemmaplansfördelen kommer komma i spel då och då. Exempelvis redan i match 1 på kupongen, Turkiet-Italien spelas i Rom och därmed har Italien, som står som bortalag på kupongen, faktiskt hemmaplan. En viktig detalj att ta med sig och reflektera över även i fler matcher på kupongen.

När arbetet med systembyggena ska avslutas ikväll kommer stort fokus vara på att följa streckrörelserna, alltså hur svenska folket väljer att fördela sina tecken i de tretton matcherna. Endast en av tretton matcher spelas ikväll och det är därmed bara där vi får hjälp av oddsmarknaden att tolka startelvor och vinstchanser. I de övriga tolv matcherna får vi förhålla oss till nuvarande oddsnivåer när vi tar beslut om spikar och garderingar. Garanterat kommer förändringar i odds ske, exempelvis när nya besked kring Sveriges och Spaniens trupper kommer i slutet på helgen. Men då är våra EM-kuponger inlämnade sen länge…

Varför är då streckrörelserna så intressanta? Jo, våra farligaste motståndare är andra seriösa spelare som också väntar till sista timmen med att lämna in sina system. Dessa vassa motståndare försöker hitta vägar på kupongen där spelvärde finns, ofta ganska förutsägbart. Kraftigt överstreckade favoriter till exempel brukar sjunka tydligt i streckprocent sista timmen innan spelstopp, ett tydligt tecken på att de vassa systemen garderar och/eller vaskar favoriten. Motsatt förhållande kan gälla ett på förhand understreckat spikalternativ, som istället tickar uppåt i streckprocent sista timmen när många proffssystem väljer att spika. Därmed kan ibland den först ”fula” favoriten bli mer attraktiv som spik än det första läckra spikalternativet, om det gäller att skaka av sig vassa motståndare på vägen mot 13 rätt. Att finna rätt mix i besluten sista timmen innan spelstopp är en nyckel! Och ja…vi vet att det handlar om att tippa på de lagen som faktiskt vinner matcherna med! 🙂

Dags att gå in på spelförslaget och granska kupongen. En snabb kik och vi kan konstatera att i nuläget är sex lag streckade i 65 % eller mer. Det verkar alltså finnas gott om stora favoriter på kupongen?! Bäddat för favoritparad och låg utdelning? Nja, det är en sanning med viss modifikation. Flera av de nämnda sex lagen streckas hårt, men på lös grund. Oddsmarknaden ger faktiskt inte ett enda lag på kupongen över 70 % vinstchans. Det ser ut att vara upplagt för skrällar och fin utdelning, nu gäller det bara att välja rätt väg mot pengarna!

De fem spikar vi ringar in på detta tidiga spelförslag är Italien, England, Österrike, Spanien och Ryssland. Samtliga streckas mellan 55 till 67 %. Det är alltså en riktigt defensiv start på vårt bygge. Italien är först ut ikväll, många väljer att gardera för att ”leva vidare” till imorgon, det hoppas vi också att göra men blandar ändå inte sådana känslor i beslutet, det viktiga för oss är att spiken är spelvärd och passar systemet i övrigt – och de kriterierna löser Italien-spiken! England är en bra spik under nuvarande 60 %, Österrike inte lika attraktiv men passar in på detta bygge. Spanien spikas alltså mot vårt kära Blågult, streckas i nuläget bara i 55 %, det kan jämföras med 86 % streck på Danmark mot Finland och både Sverige och Danmark har liknande vinstchanser. Vi bara måste utnyttja läget och spika av Spanien när svenska folket bjuder på detta vis… Slutligen spikas Ryssland i kupongens sista match, vilket innebär att vi skapar oss möjligheter att ”hedga” om chans för 13 rätt finns inför sista matchen.

Dags att snäppa upp och bygga potential, som motvikt till de bakåtlutade spikarna. Första steget är användningen av våra halvgarderingar. Vi väljer att vaska ett överstreckat Schweiz och tar 1X på Wales. Samma sak i Polen-Slovakien, ett överstreckat Polen åker i papperskorgen. Vi tar även ställning för Tjeckien (X2) och (Tyskland X2) i förhand jämna matcher mot Skottland respektive Frankrike.

Samtliga fyra helgarderingar är placerade i matcher med en storfavorit involverad, Danmark, Belgien, Holland, Portugal streckas alla högt, mellan 70-85 %. Här ser vi gärna flertalet skrällar! Dock väljer vi att minska ner svårighetsgraden en aning. Genom att placera ut ett reduceringsvillkor där max en och minst två av Belgien, Holland och Portugal får/ska vinna så hittar vi den balans vi alltid eftersträvar. Vi säkerställer att inte betala för rena favoritrader där alla dessa fyra överstreckade favoriter vinner och samtidigt jobbar vi inte helt ”omöjliga” rader där alla fyra tappar poäng.

Spelförslaget kostar 864 kr och ses i sin helhet här! 

Dagen till ära så har vi öppnat ett unikt EM-system, Miljongängets EM-Special, ett maffigt system på 13 122 rader, en andel kostar 722 kr och förhoppningsvis jublar vi hela helgen och fram till tisdag kväll när sista matchen avgörs! Självklart har vi andelar i alla prisklasser och former för er som vill haka på EM-tipset med oss. Lita på att stenhårt jobb görs från vår sida ända fram till spelstopp kl 21 ikväll!

Spelstopp

{{ CountdownProvider.hours }}

Timmar

{{ CountdownProvider.minutes }}

Minuter

{{ CountdownProvider.seconds }}

Sekunder

Andelsspel

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets Mega ET

Antal andelar: 7 st

2650 kr

Köp andel
Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets Stora R-system

Antal andelar: 12 st

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets R-system

Antal andelar: 12 st

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets 220

Antal andelar: 20 st

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets Tuffing

Antal andelar: 12 st

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets Lilla R-system

Antal andelar: 12 st

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets Lilla ET

Antal andelar: 15 st

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets Stolpe In

Antal andelar: 22 st

Europatipset, dagens bästa spel, miljongänget

Miljongängets 50-lapp

Antal andelar: 13 st

Våra storvinster
Sortera efter:
System
Spelombud
Datum
Vinst
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
29 augusti 2020
4 744 140 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
610 280 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
597 420 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Svenska Spel
28 november 2020
574 196 kr