Boxing Day – 26 miljoner JP

Boxing Day – klassisk mellandagsfotboll i England och här hemma på Stryktipset bjuder ofta Svenska Spel upp till dans med en fet Jackpot. Inget undantag denna gång och vi står med en 13-rättspott på hela 26 miljoner.

Förutsättningarna för omgången är kanske inte som många hoppats då det redan är 4 lottade matcher på kupongen. Svenska Spel har dock förändrat sitt lottningsförfarande och istället för att bollfördelningen utgår från uråldriga 10-tidningars tips bygger nu sannolikheten på startoddsen i matcherna.

Detta leder till att vi inte kommer se några extrema avvikelse i strecken mot vad vi faktiskt annars skulle göra, om matcherna skulle spelats. Vår rekommendation är att resonera kring matcherna som om de skulle spelats och använda uppskattad vinstchans utifrån lottfördelningen istället för odds. Faktum är att idag VET VI den exakta vinstchansen för flera lag på kupongen. Och precis som vanligt går det att se tendenser och rörelser i odds på matcher som ska spelas och streckprocent på samtliga 13 kamper.

Visst, självklart vill många att man ska kunna följa matcherna – det hade vi också velat ur ren underhållningsaspekt. Men spelteoretiskt är det ingen jätteskillnad och vi är mycket bekväma med att bygga system med flera lottade matcher. Kring detta pratade vi om förra veckan i ett kort 10 min  långt lördagsavsnitt i STRYKET. Lyssna gärna även idag – lika aktuellt.

Spikarna

I nuläget så ser det ut att det är fina spikalternativ på matcherna överst på kupongen. Vi har flera av PL-lagen som bör vara aktuella som singelstreck. Arsenal har droppat en del i odds under julhelgen men är nu på väg upp igen. Spekulationer om startelvor osv ligger såklart bakom endel.  Strecken stiger också och det ska helst inte bli högre för de som vill spika. Vi tror att de kommer bli överstreckade och lyxar med ett kryss som kan fälla många system.

Även topplagen Chelsea och City är aktuella och i nuläget ser ju faktiskt City ut att bli en riktigt fin spik. Låg varians och dessutom inte särskilt mycket överstreckad. Ska bli intressant att se hur strecken ev. drar iväg när systemen kommer in.

Tottenham – CP och det ryktas om att vi har en inställd fight på G. Inget som kommit ännu och CP är laget med de aktuella problemen. I nuläget vettigt spikvärde på Tottenham.

Att bara helgardera de lottade matcherna, eller att inte använda matcherna som spikar låser in dig i ett hörn denna dag. Du har helt enkelt inte så många mer matcher att arbeta med. Vi tycker att Sheffield U kan vara ett spikalternativ då laget just nu är korrekt streckad mot hur streckfördelningen ser ut. Laget har 40% sannolikhet att lottas fram som vinnare och då streckprocenten är 39% tycker vi det är en rimlig väg att ta om du har många spikar att arbeta med, som i detta spelförslag ex.

Halvgarderingar

När och om ovan nämnda spikar används har vi viktat systemet mot rätt favoritbetonat utfall. Vi väljer då att vara betydligt offensivare med våra halvor. Vi använder både lottade och spelade matcher för att vaska bort favoriter.

West Ham är ett lag som kommer att användas som spik av många då ”matchen spelas”.  För att vikta vårt system med ovan nämnda spikar blir vasken rätt naturlig.  Här är det oddsen som hjälper oss att uppskatta vinstchans och när West Ham står i upp mot 1.90 är 71% fint att kasta i papperskorgen.

I de lottade matcherna finns Millwall som alternativ att vaska. Sannolikheten för X2 är större än 1:a och då hemmatecknet har viss överstreckning så passar det väl att plocka bort. Kort sammanfattat – 59% sannolikhet att fälla en 47% favorit.

Övrigt

I nuläget streckas Luton på 65% men sannolikheten för vinst i lotten är bara 53%. Vi har således fin chans att fälla en tyngre streckad favorit. Vi vill dock göra er observanta på att det finns risk här – det kan  komma att ske stor förändring i % sista tiden. Om strecken rör sig ner mot 50% (vilket inte är omöjligt) kan det faktiskt vara bra att välja exakt omvänd väg, dvs spika Luton. Kan låta märkligt, men om detta sker innebär det att spelarna nämligen vaskar Luton. Och då Stryktipset i grunden är ett spel mot andra spelare är detta parametrar att väga in.

Våga därför avvakta med dina system idag. Har du ej den tiden – då är en lämplig väg att låta oss sköta jobbet. Vårt ombud erbjuder system i olika prisklasser – välkomna in

Spelförslaget från oss idag enligt textens resonemang kan ses som radskiss eller köpas in sig i som andelsspel nedan.

Miljongängets Lilla ST – 96kr/andelen

 

 

Spelstopp

{{ CountdownProvider.hours }}

Timmar

{{ CountdownProvider.minutes }}

Minuter

{{ CountdownProvider.seconds }}

Sekunder

Andelsspel

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Mega Stryk

Antal andelar: 7 st

2650 kr

Köp andel
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Jackpot-Lax

Antal andelar: 19 st

1013 kr

Köp andel
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets 13-jakt

Antal andelar: 16 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Betrodda

Antal andelar: 10 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets 159

Antal andelar: 12 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets Lilla ST

Antal andelar: 15 st

miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel

Miljongängets 50-lapp

Antal andelar: 13 st

Våra storvinster
Sortera efter:
Spelform
System
Datum
Vinst
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Miljongängets Miljonjakt
29 augusti 2020
4 744 140 kr
miljongänget, bomben, dagens bästa spel, andelsspel
Bomben
Miljongängets BIG BANG
4 april 2022
795 816 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Miljongängets MEGA Stryk
30 oktober 2021
624 513 kr
miljongänget, stryktipset, dagens bästa spel
Stryktipset
Miljongängets Jackpot-Lax
22 augusti 2020
610 280 kr