Årets första Europatips

Igår så avgjordes årets första Stryktipsrunda och det blev en ”stökig” runda då det till slut var hela tre matcher som lottades. Vi skrev om det i vårt inlägg på förmiddagen och sent inpå spelstopp kom sedan ytterligare en match som lottades. Där var lotten än mer gynnsam sett ur sannolikhetsprincip då svenska folket inte riktigt hade hunnit justera pengarna då stor del av omsättningen redan var inlämnad.

Utfallet blev att den sista matchen som ställdes in (sent inpå spelstopp) lottades enligt ”troligt” utfall medan de sedan tidigare inställda matcherna fick ”skräll-utfall” bägge två. Detta gjorde förhoppningen om hög utdelning stor när matcherna sedan kickade igång vid 16:00.

Det såg länge bra ut på många håll även om Crystal Palace ledning mot Sheffield inte var till vår belåtenhet. De vann sedermera och det kostade oss ett par 13-rättare på flera system. Själva matchen var faktiskt rätt jämn och ett oavgjort resultat skulle inte alls varit orättvist. Sheffield är dock alldeles för bleka, speciellt framåt, och även om Crystal Palace är detsamma igår så fick de in både en och två bollar.  Inför kvällsmatcherna var utdelningen runt miljonen och vi hade faktiskt ett system (Monster) med ruggigt slagläge. När krutröken hade lagt sig så landade utdelningen för 13 rätt (utan undervinster) in på strax över 100 000. Vi kan summera tre system med 13 rätt och flertalet sura 12:or bakom. Totalt inspelat runt 450 000kr.

En fin start på Stryktipsåret och jakten på de riktigt höga utdelningarna går vidare redan nästa vecka.

Idag ska årets första Europatips avgöras och vilken kupong sen. Här finns verkligen förutsättningar att bli hög utdelning. Kupongen innehåller en rad stora favoriter som har fått brutalt mycket streck på sig. Nu är det ju dock så att det inte riktigt enkelt är så i sportens värld. Favoriter vinner inte på löpande band, det har vi sett prov på den här hösten/vintern runt om i Europa. Idag räcker det att fälla 1-2 av dessa så kommer det bli fin utdelning. Det gäller att välja rätt lag att hålla i handen som spikar och sedan få med sig en eller två skrällar på olika håll. Då svenska spelarkåren troligen kommer att blanda sina spikar bland dessa betrodda lag, men på förhoppningsvis olika sätt kan en eller ett par lag som tappar innebära att många system faller och radkombinationerna på kupongen kan bli ”lustiga”. På just Europatipset kan detta då leda till mycket skeva och höga utdelningar trots vissa favoritsegrar.

På vårt spelförslag här på sidan utgår vi från fem stycken spikar.

Fyra av våra spikar är favoriter i sina matcher, tre av dem rätt så tydliga. Det är Leicester, Roma och Dortmund. Samtliga bedöms ha klart bra vinstchans och även om strecken är höga och i vissa fall lätt överstreckade så bedömer vi förutsättningarna som fina för lagen i respektive match och väljer att hålla de i handen här.

En fjärde spik på kupongen har vi i spanska Eibar. Även de är favoriter om än inte lika klar som ovan nämnda trio. Streckprocenten duger för oss och vårt val av laget som spik gillas då den troligen inte är en spik som majoriteten av övriga system gör. Det målas nog från höger till vänster på kupongen och det innebär att slår valet väl ut så har vi skaffat oss ett övertag på många system. Sett över säsongen så har Eibar gjort det bra både spel och resultatmässigt. Känns skönt att ha med sig i ryggen här.

Sista spiken blir en underdog. Vi gillar Spezias förutsättningar idag hemma mot Verona. Oddsen har visserligen stigit lite under förmiddagen och det kan vara bra att hålla koll på oddsutvecklingen närmre inpå spelstopp kl 15:00.

Vi väljer att utesluta en av kupongens favoriter i form av Milan. Laget har sett rätt blekt ut sista tiden och då man nu ställs mot ett Benevento på bortaplan och är så pass hårt streckade (nästan 70%) så väljer vi att lägga laget i papperskorgen på detta spelförslag.

Två matcher gubbgarderas (1-2). Matcher som förväntas bli målrika och där vi gillar att få med underdogen i respektive match.

Av kupongen stora starka favoriter helgarderas resten. Reduceringskrav sätts ut med både minimum och maximumkrav. Vi vill inte acceptera samtliga favoritsegrar men heller inte vikta raden mot allt för svåra radkombinationer. Minst 1 max 3 av utvalda orangea favoriter är kravet. Att samtliga 4 vinner är faktiskt bara ca 20% risk. Håller du inte med? Ja då tycker vi att du spelar de fyra lagen på oddset i en fyrling till över 5 ggr pengarna… Faktum är att ett tuffare krav skulle kunna vara att max 2 får vinna, sannolikheten för det är också fin.

Ett ytterligare reduceringskrav sätts ut i Italien. Fiorentina, Lazio och Torino hålls i handen där minst ett av lagen ska vinna.

Systemförslag på 896 rader

 

 

Spelstopp

{{ CountdownProvider.hours }}

Timmar

{{ CountdownProvider.minutes }}

Minuter

{{ CountdownProvider.seconds }}

Sekunder

Andelsspel

Miljongänget SEX

Antal andelar: 6 st

1878 kr

Köp andel

Miljongängets Gigant

Antal andelar: 17 st

1694 kr

Köp andel

Miljongängets Europa-Lax

Antal andelar: 13 st

Miljongängets Miljonjakt

Antal andelar: 10 st

Miljongängets Stora R-system

Antal andelar: 12 st

Miljongängets Röding

Antal andelar: 17 st

Miljongängets 500-ing

Antal andelar: 8 st

Miljongängets Europa-Mix

Antal andelar: 15 st

Miljongängets R-system

Antal andelar: 12 st

Miljongängets 220

Antal andelar: 20 st

Miljongängets 195

Antal andelar: 15 st

Miljongängets Lilla ET

Antal andelar: 15 st

Miljongängets Lilla R-system

Antal andelar: 12 st

Miljongängets 50-lapp

Antal andelar: 13 st

Våra storvinster
Sortera efter:
System
Spelombud
Datum
Vinst
Stryktipset
Svenska Spel
29 augusti 2020
4 744 140 kr
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
610 280 kr
Stryktipset
Svenska Spel
22 augusti 2020
597 420 kr
Stryktipset
Svenska Spel
28 november 2020
574 196 kr